Welkom bij de Verhalenmaker op School, een Spelen-met Taalonderwijs-traject. 

Bij de Verhalenmaker op School gaat het om de verhalen die ons verbinden, en de taal die kinderen nodig hebben om hun verhaal te vertellen. We onderzoeken samen, met de verhaalstructuur als handvat, door middel van boeken, eigen verhalen, poëzie, hoe verbeeldingskracht en verteltalent werkt. En dat doen we in samenwerking met leerkracht en thuis. 

TAALSPIRATIE MET een V.O.S IN DE KLAS

‘Lees je uit de wereld in’

De Verhalenmaker op School (V.O.S.) is een ‘spelen met taal’ traject dat is opgebouwd als een verhaalstructuur met een Begin, Midden en Eind.

WAT: V.O.S. zet in op vergroten van taalvaardigheid. De kinderen vergroten niet alleen hun woordenschat, ze krijgen ook vertrouwen en plezier in eigen kunnen mbt onderzoeken, verbeelden, vertellen, lezen, schrijven en spreken. 

HOE: in een reeks van zes workshops/lessen van een uur op school per (combi-)groep neemt de V.O.S. je mee op een taalontwikkelings-avontuur. Ontdek wat je allemaal met taal kunt doen, en waar het allemaal handig voor is.
Vakverbindend: Deze lessen verbinden thema's aan ‘begrijpend lezen, woordenschat etc’ en kunnen aansluiten op taalmethode en vakken waarbij goed kunnen lezen essentieel is. 

WIE: Verhalenmakers zijn kunstvakdocenten/kunstenaars met allemaal een grote verbondenheid met TAAL. Afhankelijk van groep en niveau worden werkvormen vanuit verschillende soorten taal gebruikt: van schrijftaal, straattaal, thuistaal, poëzie, beeldtaal tot digitaal. En we zoeken daarbij steeds de verbinding tussen school, thuis en kind.

V.O.S: De Verhalenmaker komt 6 x op school. 
Vooraf is er overleg over werkwijze en inhoud met de betrokken leerkrachten. 
Het traject is een reeks van zes lessen.
Het programma is geschikt voor groep 1 t/m 8 van alle soorten basisonderwijs.
Ook aan te passen voor VO.
Elke Verhalenmaker maakt creatieve taallessen vanuit de eigen expertise.
Per dagdeel kunnen 3 groepen meedoen.

Kosten: in overleg. 

Dit programma kan voor jouw school op maat worden gemaakt!      

Meer weten? Vragen? Neem contact op via onderstaand vragenformulier. Direct mailen naar Kate Schlingemann kan ook:
kateboek@gmail.com