Nieuwe Dichter.

Gepubliceerd op 15 november 2018 11:32

Gisteren was de redactie van Dichter. bijeen voor Dichter. het fantastische poëzietijdschrift van Plint, nr. 11.
Op tafel lag de gloednieuwe uitgave van Dichter nr. 10, "Het beste van de dichters van Dichter." En wat ziet ie er weer mooi en Dichterwaardig uit! Dit keer zijn de illustraties complete mini-decorsets, gemaakt door Coen Bouwstra.

In deze Dichter. nr. 10 staan mijn gedichten: 'het begin van de regenworm', waar ik de 2e prijs voor kreeg bij Willem Wilmink poëziewedstrijd en een 10 van jurylid Ellen Deckwitz. Het andere gedicht 'levensvraag van een held' is het gedicht waarmee publicatie van jeugdpoëzie voor mij begon, toen het werd geplaatst in Querido's Poëziespektakel nr. 4 (Vijf draken verslagen). Inmiddels ben ik vele gedichten en een bundel verder! 

Voor het volgende nummer boog de redactie zich in Eindhoven, met gastredacteur Frank Eerhart, over maar liefst 150 gedichten! Die kunnen natuurlijk niet allemaal in het tijdschrift. En er komen, omdat in deze bijzondere uitgave de illustrator een belangrijke grotere rol heeft; minder gedichten in dan in de vorige nummers, zodat  de geselecteerde gedichten de ruimte krijgen, die gedichten nou eenmaal nodig hebben.

Het belooft een prachtige uitgave te worden. 

Wist je al dat je een abonnement kunt nemen op dit tijdschrift? Vier nummers voor  €16,50! Dat is bijna gratis! En je krijgt dan ook een nummer cadeau! Dat kan heel makkelijk op de website van Plint

Veel leesplezier met Dichter.10 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.